Dünya El Hijyeni Günü; hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından gerçekleştirilen bir etkinlik ile kutlandı.
08 Mayıs 2024

Dünya El Hijyeni Günü; hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından gerçekleştirilen bir etkinlik ile kutlandı. El hijyeninin önemini anlatmak için gerçekleştirilen bu etkinliğin öncülüğünü Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi SELMA GÜL SEVER üstlendi. Yapılan etkinlikte tüm dünyada hastalıkların önlenmesinde hala en etkili yöntem doğru teknikle ve uygun sürede el yıkamaktır, bu yöntem basit, ucuz ve güvenilir olduğu, El hijyenine uyum oranımızı artırmak ve hastane enfeksiyonlarını önlemek için hasta, hasta yakınları, hastane yöneticileri ve tüm sağlık çalışanları, hastanelerde görev alan herkes ortak adım atmalı ve uyum göstermelidir. “ORTAK HAREKET EDİLMELİ” vurgusu yapıldı.