Eczacılık Hizmetleri

Medikal Sarf Depo ve Medikal İlaç Depo

• Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Merkez Hizmet Binası Sarf-İlaç Depo ve 1 Eylül Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi Sarf Depo olarak 3 ayrı depoya sahiptir. Toplamda 1 eczacı, 4 Hemşire ve 2 Memur ile hizmet verilmektedir.
  • Günlük işleyişinde her bir depo; sarf malzeme ve ilaçların ihalelerinin hazırlanması, ilaç ve sarf malzemelerin muayenelerinin ve girişlerinin yapılması, ihalelerden gelen ilaç ve malzemelerin girişlerinin takip edilmesi (mükerrer veya ihale miktarından fazla mal alınmaması için), stok kontrolü, miad takibi, servislere haftalık mal çıkışı, saymanlık ile mutabakat, Mkys-Hbys uyumunun sağlanması, acil ihtiyaçların doğrudan temine çıkılması ve çevre hastanelerden temini, tahakkuk ile ilgili sıkıntıların giderilmesi, sürekli güncellenen sut kodlarının-fiyatlarının takibi ve Hbys ile uyumunun kontrol edilmesi gibi işlemler yapmaktadır.
Merkez Hizmet Binası Sarf ve İlaç Depo alan olarak aynı yeri kullanmakla beraber (Verimlilik ve Kalite şartları gereği ayrı olması gerekirken) işleyişleri tamamen farklıdır.

28 Şubat 2024