1-7 Ekim Emzirme Haftası
03 Ekim 2023

MUCİZEVİ ANNE SÜTÜ!

Bebekler için en iyi ve en doğal besindir. Bebeklerin sağlıklı büyümesin de en önemli unsurlardan biridir. Emzirme anne ile bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirir ve sağlıklı bir ilişki kurulmasını sağlar. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) ilk altı ay sadece anne sütü, altıncı aydan sonrada uygun beslenme ile beraber emzirmenin iki yaş ve sonrasına kadar sürdürülmesi önermektedir.

Emzirme danışmanlığı başarılı emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi sürecinde karşılaşılan sorunların çözümü için hastanemiz Laktasyon ve Relaktasyon biriminde hizmet vermektedir.

Birimimiz: Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina zemin katta hizmet vermektedir.

Dahili: 50006

Hastanemizde sağlık çalışanları bebeklerin, mucizevi anne sütü alabilmeleri için düzenli aralıklarla eğitim alarak, annelere yardımcı olmaktadır. Emzirme danışmanları sağlık çalışanlarına düzenli olarak eğitimler vermektedir.