Hastanemiz Personellerine “Aile İçinde Sözel ve Fiziksel Şiddet Nasıl Azaltılabilir” konusunda eğitim verildi

Güncelleme Tarihi: 11/07/2019

• IMG_6261.JPG
  • IMG_6265.JPG
  • IMG_6271.JPG
  • IMG_6273.JPG
  • IMG_6275.JPG

Hastanemizde çalışmakta olan Psikolog Nazlı Hilal SEZER ‘in eğitici olarak katıldığı“Aile İçinde Sözel ve Fiziksel Şiddet Nasıl Azaltılabilir”eğitimine Hastanemizde Sağlık Personeli, İdari Personel,ve Destek Hizmetleri personeli katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü ‘şiddet’i şu şekilde tanımlamaktadır: “Fiziksel güç ya da kuvvetin, amaçlı bir şekilde kendine, başkasına, bir gruba ya da topluluğa karşı fiziksel zarara ya da fiziksel zararla sonuçlanma ihtimalini artırmasına, psikolojik zarara, ölüme, gelişim sorunlarına ya da yoksunluğa neden olacak şekilde tehdit edici biçimde ya da gerçekten kullanılmasıdır”

Şiddet bireylerin yaralanmasına, sindirilmesine, öfkelenmesine veya duygusal baskı altına alınmasına yol açan davranış veya yaklaşımdır

Aile içi şiddet genel olarak “aile içinde bir bireyin hayatının, bedeninin, psikolojik bütünlüğünün ya da özgürlüğünün güç ya da zor kullanılarak tehlikeye uğratılması” şeklinde tanımlanabilir

Şubat ayında verilen Eğitime katkılarından dolayı Psikolog Nazlı Hilal SEZER sezere teşekkür ederiz.